EGYHÁZMEGYEI GYEREKNAP–HARANGOD 2012

Az idén is lesz Gyereknap Harangodon? Ezzel a kérdéssel fordultak hozzám még szeptemberben hittanosaim…

Kétségkívül a Nagykálló-Harangodon megrendezett Gyermeknap Egyházmegyénk egyik legnépszerűbb programja… Az idei alkalmat is már nagyon várták kicsik és nagyobbak egyaránt.

2012. május 19-én ragyogó napsütésre ébredtünk… Az időjárás egész nap nagyon kegyes volt hozzánk, hiszen azokban a napokban nagyon változékony időjárás volt..

Az autóbusz (mint évek óta) Téglásról érkezett közel 20 gyerekkel és lelkes hitoktatójukkal, Margó nénivel. Téglásiakon kívül még Hajdúhadházról jöttek hittanosok. Mi fehértóiak is kb. ilyen létszámmal csatlakoztunk hozzájuk.

Rövid buszozás után megérkeztünk, a regisztrálás után elfoglaltuk helyünket az arra kijelölt helyen. A napot közös énekkel és imával kezdtük. A püspök úr, Bosák Nándor is meglátogatott minket. Délig sorversenyen és akadályversenyen vett részt minden csoport. A gyerekeknek nagyon tetszett a sok érdekes feladat. Ebéd után különböző programokon vehettünk részt. Volt táncház, állatsimogatás, íjászat, kézműves foglalkozás… Kóstolhattunk finom kemencés kenyérlángost is…

A nap a Lorettói Litániával zárult, amit a közel 600 gyerek együtt imádkozott. Az ajaki gyerekek gyönyörű szép népviseletben hozták a Mária-szobrot, mellyel még meghittebbé tették az együttlétet.

Öt órára ért haza a lelkes, kissé elfáradt csapat. Mindenki nagyon örült, hogy elmehetett ebben az évben is erre a szép, tartalmas programra.

Köszönjük a szervezők munkáját, és figyelmes szeretetét!

B.P.M.

<<képek>>